Почетна‎ > ‎

Порука од наставника поводом завршетка школске 2014/2015.

Поштовани ученици,

Завршава се и ова школска година и пред вама је више од два месеца школског распуста ().
Реално је да после десетак дана  будете одморни а после тога долази период неактивности () који може да буде штетан јер нерад проузрокује губитак радног капацитета тако да полазак у школу може да буде болан јер поново треба да успоставите радне навике.
Из тих разлога вам саветујем да период школског распуста  осмислите неким формама активног одмора ().
На првом месту бих вам саветовао да направите анализу свог рада у претходној школској години (однос према учењу (), однос према друговима и другарицама (), однос према наставницима ()) и да закључите где можете да промените своје понашање и ставове да би сте у наставку свог школовања били успешнији.
Препоручујем да направите анализу стеченог знања из кључних предмета за наставак школовања и да те празнине попуните. Ово важи за све вас без обзира на ваш успех у овој школској години. Када почне нова школска година нећете имати времена да се враћате назад већ ћете наставити даље. Нико вас неће чекати и нико вам неће праштати вашу несигурност и евентуално незнање.
Препоручујем вам да посветите време сређивању информација о вама на интернету (уколико их имате) којима могу други да приступе а ту превасходно мислим на ваш Фејсбук (Facebook) профил, Гугл+ профил, блог профил, Јутубе (YouTube) профил, Пикаса (Picasa) профил, итд.
Једна корисна активност у току летњег периода може да вам буде стицање додатних знања () за примену информационих технологија у реалним ситуацијама. Препоручујем следећи линк http://informatikaplus.oshrs.edu.rs/ или http://informatika.oshrs.edu.rs.

Препоручујем такође да посетите часопис Мајкрософтовог програма "Партнер у учењу" у Србији (http://www.microsoftsrb.rs/download/obrazovanje/pil/casopis/).
Препоручујем још неке линкове:
Поред реченог у току лета бавите се спортом и гледајте да што више времена проведете у природи.
Видимо се 1. септембра.
Срдачан поздрав,

--
Милан Милошевић
наставник информатике и рачунарства
ОШ "Херој Радмила Шишковић"
Смедеревска Паланка
Тел:026/313-060
Е-пошта:
informatika@oshrs.edu.rs
Веб: www.oshrs.edu.rs

Comments